A szerző: Daremo

Egy 20 éves, egyetemista lány vagyok, aki az internet világában Daremo névre hallgat, de a valóságban a Horváth Kamilla nevet kapta. Egy apró, dél-alföldi faluban élek születésem óta. 2016-ban érettségiztem, azóta a tanulmányaimat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karán folytatom, mint építőmérnök-tanonc.

A kezdetek
Olvasni nagyon hamar, már óvodában megtanultam, így kézenfekvőnek tűnt, hogy előbb-utóbb a saját szórakoztatásomra is írjak meséket. Eleinte állatokról írtam, ugyanis nagyon szeretem őket: kiskutyák és kismacskák bájos kalandjait vetettem papírra körülbelül tízéves koromig. A legelső "bemutatkozásom" általános iskola harmadik osztályában történt, mikor a tavaszi szünet ideje alatt írnunk kellett egy maximum három oldalas fogalmazást. Azt hiszem, a tanító nénim az osztállyal egyetemben döbbent meg, mikor én hoztam a hat oldalas firkálmányomat Buksiról, a kiskutyáról, akit barátaival együtt eladtak egy gonosz medvének, de végül főhősünk bátorságának és éles eszének köszönhetően mindannyian megmenekültek és visszatértek családjukhoz. Innentől kezdve pedig nem volt megállás, ha történetek kitalálásáról volt szó. Az első nagyobb terjedelmű írásaim tizenhárom éves koromban készültek, mikor fiúbandákért rajongtam, és minden regény középpontjába az igaz szerelem megtalálásáért vívott harcot tettem. Szerencsére később megjött az eszem.

A blogok és az álnevek
Nagyon sok platformot kipróbáltam már, legelőször a blogol.hu-t, később a G-Portált, de mindig váltogattam az álneveket és a címeket. A papírfecnis fiókot 2015 márciusa óta használom, és eddig talán ez vált be legjobban. Hiába van írói álnevem, már nem titok a kilétem, az írásaimat a barátaim, a családom és a tanáraim is szívesen olvassák, ez pedig hatalmas lendületet ad a további alkotáshoz. A Daremo név még a legelején, a blogol.hu-n ragadt rám, egy idő után pedig ténylegesen levakarhatatlan lett, így ha valaha is komolyabb vizekre eveznék az írásaimmal, mindenképp ezt használnám.

Az írásról
Van ez a "miért írsz" kérdéskör, amit sosem tudtam igazán jól megválaszolni. Ilyenkor mindenki szeretne nagy szavakkal és bölcs gondolatokkal dobálózni, hogy az olvasói megértsék, hogy ő bizony komolyan gondolja ezt az egészet, és tényleg csak azért ír, mert a sors erre a pályára szánta. Na, nekem nincsenek ilyen nagy gondolataim. Szeretek írni, ennyi az egész, és az évek alatt az agyam is ráállt a témára, és képes bármiből ötletet gyártani egy újabb alkotáshoz. Élvezem a tervezés folyamatát, szeretem a velejáró kutatómunkát, jó érzéssel tölt el életre kelteni a karaktereket a papíron, megmutatni másoknak is a fejemben megszületett világot. Szeretek elővenni komoly témákat, amelyekről úgy érzem, mindenkinek hallania kell, értékeket akarok közvetíteni az alkotásaimban, és boldoggá tesz, ha azt a visszajelzést kapom, hogy elgondolkodtattam az olvasóimat, erős érzelmeket váltottam ki belőlük. A blog üdvözlőszövegében pedig megfogalmaztam már azt, ami leginkább igaz az íráshoz való hozzáállásomra: "Hogy miért írok? Belső kényszer. Ha nem vetem papírra a kikívánkozó történetet, úgyis kirágja magát..."

Egyéb hobbik
Gyűjtöm és állandóan olvasom a könyveket; lenyűgöznek a körömlakkok; igyekszem kitanulni alapszinten a Photoshop használatát és a bloggeres dizájnkészítést; gyűjtöm a szebbnél szebb füzeteket; állatbolond vagyok, főleg, ha macskákról van szó; és szeptembertől, ha minden jól megy, a tanulás is ebbe a felsorolásba kerül.


Eredményeim

2011. A Hulladékhegyen innen és túl… – a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szépírói és gyermekrajz-pályázatának művei c. kötetben megjelent a Falevél c. novellám.
2012. A IX. Janikovszky Éva meseíró-pályázaton a Szívből jött ajándék c. novellámat a zsűri továbbjuttatta a legjobbak közé.
2016. A Kalocsai szó és kép című antológiában megjelent az Ott állt Anya c. novellám.


Rólam írták
1. Angels Blog Design – kritika
"...én simán el tudom képzelni, hogy egy nap majd a könyvespolcon találom a könyved, mert érzem, hogy neked simán sikerülne."
2. Feketén-fehéren – kritika
"Komolyan mondom, le a kalappal, zseniális! Ennyire mélyenszántó írásba ritkán botlok, ezek meg aztán pláne megérintettek."
3. KORONAfm – rádióinterjú
2015-ben Kalocsán a könyvtárban a könyvek világnapja alkalmából tartott beszélgetésre engem hívtak meg, mint a fiatal, tizenéves generáció képviselőjét. A teljes beszélgetés nem látható, szó esett az olvasásról, az írásról, de egy rövid interjút is adtam a kalocsai rádiónak. Első interjúm, nem röhög.
4. Xig-ma – novella
A volt gimnáziumom blogján is olvasható a Valamikor, valaki c. novellám.
5. Language! – ajánló
A Blogmoly kihívás keretében Kovács Petra beválogatta a listájába, az általa ajánlott blogok közé az enyémet. is.
6. Engedd el! – interjú
Márta Dominik blogján a készülő regényemről, a Hazug szerint az életről beszélgettünk.
7. Jó blogok tárháza – ajánló
A blogra csak a szigorú feltételeknek eleget tett, az adminok által is igényesnek tartott blogok kerülhetnek ki, így hatalmas megtiszteltetés volt ez számomra.
8. Logolepsy – ajánló
A Blogmoly kihívás keretében Papp W. Fruzsi engem is megemlített, ráadásul nagyon szép dolgokat írt az írásaimról és a blogomról is.
9. Emily blogja – novella
A blog írója azzal tisztelt meg, hogy megosztotta a nemrég antológiában is megjelent Ott állt Anya c. novellámat.
10. Ginsinetti – kritika
M. Gin kritikája A tűz a jégben c. novellámról.