Fantasy

A fantasy művek jellemzője, hogy a cselekmény, a háttérvilág szerves részét képezik mágikus, természetfeletti elemek, amiket nem lehet tudományosan megmagyarázni.

A novellák olvasásához kattints a címükre!


Tartalom: 
Csizmás K. Andúr felelős embertartó macskapolgár tanulságos, humoros élettörténései rövid történetbe foglalva. Amolyan párhuzamos univerzumban játszódó, a felelőtlen állattartókat kigúnyoló mese.
Megírás ideje: 2013. június
Figyelmeztetések: nincs
Terjedelem: 700 szó
Részlet:
Tanúja voltam a minap, hogy szerencsétlen emberek milyen kevés tiszteletet kapnak tőlünk. Nem azt mondják, hogy az ember a legjobb barátunk? És mégis, hogyan neveljük őket? Mi értelme volt a háziasításuknak, ha egyszer képtelenek vagyunk a nekik járó tiszteletet és törődést megadni.


Tartalom:
Briana a romantikus történetek tipikus főszereplője: egy csetlő-botló tinilány, akit sosem venne észre Liam, az iskola legnépszerűbb fiúja. A lány úgy dönt, a csodákra bízza a dolgot, és elás egy fémpénzt az erdőben. Ezután tényleg megadatik neki a lehetőség, de biztosan erre van szüksége a boldogsághoz?
Megírás ideje: 2013. augusztus
Figyelmeztetések: nincs
Terjedelem: 3400 szó
Részlet:
– Ki a fene vagy te? – kérdeztem, szinte szavanként tagolva.
Olyan nemes egyszerűséggel válaszolt, hogy kis híján kinevettem.
– Az angyalod.

Tartalom: 
Kilian, az utolsó tűzsárkány rettegésben és álcázva élt az emberek világában mindaddig, míg a jégsárkányok el nem fogták őt. Fajtársuknak hiszik, ezért Kilian a jég birodalmába utazik, mert talán ő lehet a következő sárkánynemzedék atyja. Későn ébred rá, hogy követi őt az a személy, akit mindentől megvédene: a lány, aki gyermekkorától kezdve vigyázott rá.
Megírás ideje: 2016. november
Figyelmeztetések: szereplő halála
Terjedelem: 4400 szó
Részlet:
A távolból kicsinek tűnő jéghegy egyre nagyobb méreteket öltött. A vízen úszó sziget a felszínen is hatalmas méretűnek tűnt, Kilian bele sem mert gondolni, mekkora része lehet a víz alatt. A palotát a hegyből faragták ki: legalább száz hófehér, csillogó tornya meredezett hegyesen az ég felé, ablakaiból pedig tucatnyi sárkány kísérte tekintetével a jövevényeket.