Elvont

Az elvont gyűjtőnévvel összegzem azokat az írásaimat, amik többnyire benyomásokra, érzések és érzelmek kifejezésére épülnek, legöbbször csak jelképes cselekménnyel.

A novellák olvasásához kattints a címükre!

Tartalom: 
Nem az számít, mi a célod, sem az, mikor éred el. Nem kell siettetni az apróságokat sem. Csak tudd, merre haladsz, és sose torpanj meg.
Megírásának ideje: 2012. január
Figyelmeztetések: nincs
Terjedelem: 400 szó
Részlet: 
– Ha el akarod érni a céljaidat, ne állj meg sosem. Ne hezitálj.
(...)
– Én nem hezitálok. Várok a megfelelő pillanatra.


Tartalom:
Egy hosszú, sötét éjszaka, villogó kislámpa az asztalon, néma csend, az óra halk kattogása - és szavakba öntöttem, mit is jelent számomra a magány.
Megírás ideje: 2012. január
Figyelmeztetések: vér, szereplő halála
Terjedelem: 1000 szó
Részlet:
Látom a fényt a túloldalon, látom a Hold vígan hívó szavát, hallom a Nap lágy sugarait, érzem a vér hánytató, méregszerű ízét a számban, haldoklom már, tudom jól.


Tartalom: 
Elvont elmélkedés arról, vajon mi történik a lélekkel a halál után.
Megírás ideje: 2012. május
Figyelmeztetések: halál
Terjedelem: 600 szó
Részlet: 
Aztán felmordult a csend és a világ imbolyogni kezdett, mint a hajónk a vízen, s kis fénytüdőmbe ezernyi vörösség megható illatáradata tódult: a bódító rózsáé, a zamatos almáé, aztán a véré, csakis a véré, s végül lelkem apróra húzta magát a csónak aljában, s arcát nem mutatta a világnak.


Tartalom: 
Csontsoványság. Kínzó éhség. Elhidegült karok, bennük csak csont, rajtuk csak bőr. Remegő lábak, kiugró térdkalács és szakadó ízületek.
Megírás ideje: 2012. május
Figyelmeztetések: elborult, kínzás, halál, vér
Terjedelem: 600 szó
Részlet:
Leszakadt függönyökön át süvít be szikrázva a napfény, a szoba egy sarkába gyűlik, és nem mozdul tovább. Talpam alatt feltöredezett padló sikolt, fejem felett a falakról lepattogzott vakolat zúdít rám kínzón áriát. Ordítanak mind, ahogy a torkukon kifér.Tartalom: 
Eltűnnek a hangok a világról, s lassacskán az élet utolsó gyertyalángjai is kihunynak. Csak egyetlen lány menetel elszántan a néma éjszakában, hóna alatt egy különös naplóval.
Megírás ideje: 2015. március
Figyelmeztetések: nincs
Terjedelem: 1500 szó
Részlet:
Az utcára érve jobbra is, majd balra is elnézett – sehol senki. A szíve nagyot dobbant a felismeréstől: egyedül volt. Tudhatta volna, tudnia kellett volna, mégis meglepte.