2017. június 19.

Arcobaleno Bloggerkihívás


Lili Leone blogján, a Coloratin bukkantam rá erre az új írós kihívásra, egyenesen a blog írója alkotta. Nagyon megtetszett, mert szerintem egyedi, újszerű feladatai vannak, úgyhogy eldöntöttem, hogy belevágok. (Tudom, hogy vannak még befejezetlen írós kihívásaim — azokra is sor fog kerülni).

Ebben a hónapban kicsit inaktívabb vagyok, de ezt két dolognak tudható be: az egyik, hogy most már tényleg el kell mennem vizsgázni mérnökgeológiából, úgyhogy gőzerővel tanulok; a másik pedig, hogy végre nekiálltam megírni a tavaly óta tervezgetett sci-fi kisregényemet. Igaz, hogy a tanulás miatt az utóbbi pár napban ezt is szüneteltetnem kellett, de sajnos van egy fontossági sorrend. És 2 kredit igenis elsőbbséget élvez.

Mindenesetre, szerdán, ha szerencsém van, ténylegesen vége lesz a félévnek számomra, úgyhogy sokkal több időt és energiát tudok majd fektetni az írásba. Addig is nézzük, többek között mivel foglak majd szórakoztatni titeket, azaz a kihívás feladatai:

1. Piros — a múltból a jövőbe
A feladat tulajdonképpen az, hogy keressem meg a legelső írásomat, és alkossam meg újra. Szóval még el kell döntenem, hogy a hajóskapitányról szóló mesém születhetett előbb, vagy a kiskutyás. :) Melyiket olvasnátok szívesebben?

2. Sárga — fordul a kocka
Egy napomat, az életem egy eseményét kell úgy megírnom, mintha én lennék a főszereplője egy blogger által írt történetnek.

3. Zöld — a nagy találkozás
Azt kell elmesélnem, hogy hogyan zajlana egy találkozás köztem és a saját karaktereim között, miket mondanának nekem, megpróbálnának-e megölni. :D (Kilian például biztosan. [A tűz a jégben])

4. Kék — fejlődj
Póbáljak meg úgy (vagy olyat) írni, ami eddig számomra teljesen idegen volt, még jobb, ha a szőr feláll a gondolattól a hátamon. (Ez valami nagyonromantikus lesz szerintem.)

5. Lila — minden nézőpont kérdése
Egy már megírt történetemet kell elmesélnem egy mellékszereplő szemszögéből. Itt ugrik a majom a vízbe, hogy vajon milyen erőteljesek a mellékszereplőim. :D

Remélem, nektek is annyira tetszik a szivárványos kihívás ötlete, mint nekem. Ígérem, amint vége a vizsgámnak, érkezni fogok valamilyen pöpec bejegyzéssel, addig is a középiskolások örüljenek a nyáriszünetnek, az egyetemistáknak pedig kitartást!

És természetesen, ha valaki szeretné, nyugodtan vigye innen is tovább a kihívást, természetesen csak Lili blogjának megjelölésével. :)

4 megjegyzés:

 1. Azta, ez egy nagyon ötletes kihívás! Kíváncsi vagyok, mit hozol ki belőle. :)
  Sok sikert neked is a vizsgához!

  Jolt

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :) A vizsgám is, meglepő, de jól sikerült, szóval most már rengeteg időm lesz írni! :D
   Dare

   Törlés
 2. Szia!
  Nagyon örülök, hogy belekezdtél, kíváncsi vagyok mi sül ki belőle :D :) A (ezek szerint) sikeres vizsgákhoz pedig gratulálok! ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Gondoltam is, hogy majd elküldöm neked, hogy belekezdtem a kihívásodba, de úgy voltam vele, hogy majd ha sikerült is írnom valamit, akkor "hencegek" csak vele. :D De az egyik feladathoz már nagyon pörög az agyam. :)
   És köszönöm szépen! Azt hiszem, ez volt a legelső egyetemi évem legdurvább vizsgája, és hát úgy mentem el, hogy csak legyen meg a kettes, erre négyessel távoztam, hát jobb nem is lehetne. :)

   Törlés